Adana Kebap Tarifi

Rate This Thread:
Results 1 to 2 of 2

Thread: Adana Kebap Tarifi

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Yeni Üye Offeo's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Yemek Adana Kebap Tarifi

    Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler
    350 gram dana kıyma
    300 gram kuzu kıyma
    1 diş sarımsak
    2 adet kuru soğan
    1 çay kaşığı pul biber
    1 çay kaşığı karabiber
    1 yemek kaşığı acı biber salçası
    1/2 demet maydanoz
    2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Tarifi:

    Adana Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
    Soğanları küp küp doğrayın. Suyunu süzerek derin bir kaba alın.

    Sarımsakları ezerek soğanlarla karıştırın. Kuzu kıymayı ve dana kıymayı karıştırarak soğan ve sarımsak karışımı ile harmanlayın

    Pul biber, karabiber ve acı biber salçasını karışıma yedirin.

    Sıvıyağı ekleyin. Maydanozları ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin.

    Harcı dolapta 2-3 saat dinlendirin.

    Fırının ızgara telini kasaptan alabileceğiniz kuyruk yağı ile yağlayın, yoksa tereyağı ile yağlayabilirsiniz.

    Fırını 200 derecede fansız programda ısıtın.

    Yassı şişlere eti yayarak dizin.

    Izgara telinin üzerine dizin. 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun

    Eklenmiş Resmin önizlemesi Eklenmiş Resmin önizlemesi Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_20210101_173954.jpg 
Views:	20 
Size:	91.2 KB 
ID:	229  



  2. The Following User Says Thank You to Offeo For This Useful Post:

  3. Go to Thank YouDownload #2
    Go to Thank You
    Yeni Üye sercan633's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Ellerine saglık cok teşekkürler


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •