Havuçlu Mercimek Çorbası

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Havuçlu Mercimek Çorbası

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Havuçlu Mercimek Çorbası



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    10 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Havuçlu Mercimek Çorbası Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
    • Yarım çay kaşığı kişniş tohumu
    • ¼ çay kaşığı rezene tohumu
    • 1 meksika biberi (küp doğranmış) ya da 1 tutam pul biber
    • 400 gr havuç
    • 80 gr kırmızı mercimek
    • 1 soğan
    • 1 diş sarımsak
    • 850 ml sıcak su
    • Tuz
    • Karabiber
    • Pul biber

    Üzeri için

    • Tane kişniş
    • Yoğurt

    Havuçlu Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
    Kimyon tohumu, rezene tohumu, kişniş tohumu ve biberi yapışmaz tavaya alıp 1 dakika kavurun. Zeytinyağı ve küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar pişirin. Doğranmış havuç, sarımsak ve sıcak suyu ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Mercimeği ilave edin ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Çorbayı kaseye alıp üzerine yoğurt, pul biber, tane kişniş ilavesi ie sıcak servis yapın.
    Sade versiyonu için, kırmızı mercimek çorbası tarifine göz atın.




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •