Tataraş

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Tataraş

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tahsin's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Tataraş



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Tataraş Tarifi İçin malzemeler
    Hamuru için

    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 yemek kaşığı kuru maya
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Bir tutam tuz
    • Aldığı kadar un

    İç harcı için

    • 2 soğan
    • 3 patates
    • 200 g kıyma
    • Tuz
    • Karabiber

    Üzeri için

    • 150 g eritilmiş tereyağı

    Tataraş Nasıl Yapılır?

    • Hamuru için, su ve mayayı bir yoğurma kabına alıp maya tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin.
    • İç harcı için, soğan ve patatesi rendeleyip bir kaseye alın. Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle 10 cm çapında açın. Ortasına iç harcından koyup elinizle yuvarlayarak kapatın. Üzerlerine hafifçe bastırarak yassılaştırın. Hamur toplarını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Hamurları 20 dakika fırında dinlendirin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.





Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •