Kaç Kişilik
1 kişilikHazırlama Süresi
30 dakikaPişirme Süresi
40 dakika
Güveçte Levrek Tarifi İçin malzemeler
- 1 büyük levrek
- 2 büyük soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 adet domates
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet limon
- 2 defne yaprağı
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Güveçte Levrek Nasıl Yapılır?
- Öncelikle güveci hafif yağlayın. Balığı temizleyin, enlemesine ikiye bölüp kılçıklarını temizleyin.
- İri doğradığınız soğanları, levreği, domates ve biberleri güvece yerleştirin.
- Sarımsakların kabuklarını soyup bütün olarak ilave edin ve karabiber serpin.
- 170 derece fırında balıklar pişinceye kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- Güveçte levreği, börülce salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Güveçte Levrek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte kullanacağınız balığı, imkanınız varsa balıkçıda temizletin.
- Balığın üst kısmına bıçağın ucuyla küçük kesikler atın. Böylece daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz.
- Güveci doldurduktan sonra üst kısmına dilimlenmiş limon ve defne yaprağı ekleyin. Bu sayede kokuyu bastırabilirsiniz.
- Fırının ısısını önceden açın. Aksi takdirde balıkların pişmesi daha uzun sürecektir.
1 Porsiyon Güveçte Levrek Kaç Kaloridir?
Güveçte levreğin bir porsiyonu, yaklaşık 100 kaloridir. Yağ ve şeker değeri düşük olduğu için, diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır. Dilerseniz, aynı kalori değeriyle sunulan fırında levrek tarifini de deneyebilirsiniz.
Mutfağınızda yeni ve düşük kalorili tariflere yer vermek istiyorsanız, diyet yemeklerine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.