Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
10 dakikaPişirme Süresi
15 dakika
İrmikli Lokma Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı süt
- 1.5 kahve fincanı toz şeker
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 3 yumurta
- 1 tutam tuz
Kızartma için;
Bol sıvıyağ
İrmikli Lokma Nasıl Yapılır?
Süt, irmik, 1 kahve fincanı tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kaba alıp karıştırın. Tuz ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karbonat ve yumurtaları ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
Yağı kızartma tenceresinde kızdırın. Hamurdan çorba kaşığı dolusu alıp yağa ilave edin ve orta ateşte kızartın. Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Üzerlerine kalan tozşekeri serpip servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, klasik lokma tarifini de deneyebilirsiniz.