Etli Ve Mercimekli Dolama Börek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Etli Ve Mercimekli Dolama Börek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Esengül's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Etli Ve Mercimekli Dolama Börek



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Etli Ve Mercimekli Dolama Börek Tarifi İçin malzemeler

    • 1 kg un
    • 25 gr tuz
    • Yeteri kadar su
    • 500 gr haşlanmış kuşbaşı dana eti
    • 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    • 2 yumurta
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
    • 100 gr tereyağı
    • 400 ml süt

    Etli Ve Mercimekli Dolama Börek Nasıl Yapılır?
    Derin bir kaba unu eleyin. Tuz ve su ilave ederek ele yapışmayan biraz sert kıvamda bir hamur yoğurun. 15 dakika oda ısısında dinlendirip dört eşit parçaya bölün. Unladığınız tezgahta oklava ile normal yufka boyutunda açıp 20 dakika oda ısısında kurumaya bırakın. Derin bir karıştırma kasesinde dana eti, yeşil mercimek, yumurta, çok az ayçiçek yağı ve tuzu karıştırın. Tezgah üzerine yaydığınız yufkanın iki tarafını içe doğru katlayın. Üzerine ayçiçek yağı gezdirerek etli mercimekli harçtan paylaştırın. İki kanat katlanarak dolama şeklinde fazla sıkı olmadan sarın. Yağladığınız tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Kızarınca üzerine süt gezdirip tekrar fırına verin. Sütü çekince fırından alıp üzerine kızgın tereyağı gezdirin. Sıcak servis yapın.




  2. The Following User Says Thank You to Esengül For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •