Sebzeli Çanak Köfte

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Sebzeli Çanak Köfte

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tibet's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Sebzeli Çanak Köfte



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    7 dakika

    Sebzeli Çanak Köfte Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 750 gr kıyma
    • 4 dilim bayat ekmek içi
    • 1 çay bardağı ılık süt
    • 2 soğan
    • 1 yumurta
    • 1 çay kaşığı köfte baharı
    • Tuz

    Üzeri için

    • 1 çay bardağı bezelye
    • 1 patates
    • 1 havuç
    • 30 gr tereyağı
    • 1 tutam tuz
    • Karabiber

    Sos için

    • 1 yemek kaşığı krema
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Yarım kahve fincanı sıcak su
    • 1 tutam tuz

    Sebzeli Çanak Köfte Nasıl Yapılır?

    • Soğanları soyup rendeleyin. Ekmek içini ılık sütte yumuşatıp elinizle sıkarak süzün ve ufalayın. Kıymayı çukur bir kaba alın.
    • Soğan, ekmek içi, yumurta, köfte baharı ve tuzu ilave edip yoğurun. Köfte harcından iri portakal büyüklüğünde parçalar koparıp çanak şekli verin.
    • Köfteleri yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında (veya ızgarada) 20 dakika pişirin. Havuç ve patatesleri küp doğrayın.
    • Tereyağını teflon tavada eritin ve sebzeleri hafife kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Sebzeleri çanak köftelerin içine paylaştırın.
    • Köfteleri fırın tepsisine yerleştirin. Zeytinyağı, krema, sıcak su ve tuzu ayrı bir yerde karıştırıp tepsiye ilave edin. 200 derece fırında 5 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

    Farklı bir tat arıyorsanız, garnitürlü çanak köfte tarifine göz atabilirsiniz.





Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •