Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesi

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesi

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Suna's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesi



    Kaç Kişilik
    10 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    2 saat

    Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesi Tarifi İçin malzemeler

    • 1 kg antrikot (Kalın dilimlenmiş) 
    • 5 adet kapya biber 
    • 1 kg Brüksel lahanası 
    • 20 adet çeri domates 
    • 1 dal taze kekik 
    • 2-3 dal taze reyhan 
    • 2-3 dal taze fesleğen 
    • 2-3 diş sarımsak 
    • 1 çay bardağı zeytinyağı 
    • 2 yemek kaşığı tereyağı 
    • Tuz, karabiber

    Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesi Nasıl Yapılır?





    • Biberleri közleyip kabuklarını soyun. Tereyağını küçük bir tencerede eritin.Domateslerin yarısını, 2 diş sarımsağı ekleyip soteleyin.
    • Közlenmiş biberleri, irice doğranmış taze otların yarısını (Kalan yarısını üzerine sos olarak kullanacağız) ilave edin. 5 dakika pişirip ocaktan alın.
    • Tuzu ekleyip tatlandırdıktan sonra el blender’i ile pürüzsüz bir sos kıvamında ezin.
    • Antrikotları birkaç tatlı kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayın. Etleri ısıya dayanıklı geniş bir tepsiye dizin.
    • Üzerine hazırladığınız biberli sosu dökün. Kalan domatesleri ve ikiye kestiğiniz Brüksel lahanalarını özenle dizin.
    • Üzeri için otlu zeytinyağı hazırlayın. Bunun için kalan zeytinyağını, otları, sarımsakları blender ile ezin.
    • Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün. Tepsinin üzerini su ile ıslatıp elinizle sıktığınız yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat kadar pişirin.
    • Antrikotlu brüksel lahanası dizmesini, mantarlı risotto ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesinin Püf Noktaları Nelerdir?

    • Yemeğin lezzetini arttırmak için, tepsi içerisine 3 4 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
    • Tarife başlamadan 2 saat önce antrikotu baharat ve sos ile marine edin.
    • Marine edilmiş antrikotları oda sıcaklığında dinlendirin. Böylece et yumuşaycak ve daha kolay pişecektir.
    • Pişirme esnasında ete çatal veya bıçak ile temas etmeyin. Aksi takdirde et suyunu kaybedecek ve kuruyacaktır.
    • Çeri domates yerine, rendelenmiş domates sosu ile aroma katabilirsiniz.
    • Fırın tepsisine nane ve defne yaprağı koyarak yemeğinizin mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.
    • Pişirme esnasında fırın kapağını açmayın. Malzemeleri karıştırmak ve çevirmek için tahta spatula kullanabilirsiniz.

    1 Porsiyon Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesi Kaç Kaloridir?

    • Antrikotlu brüksel lahanası dizmesinin bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir. Zengin besin değerleri ile sunulan bu tarifi, diyet ve spor listelerine ekleyebilirsiniz. Farklı bir lezzet arıyorsanız, brüksel lahanalı köfte kebap tarifini deneyebilirsiniz.





Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •