Zora dağlar dayanmaz atasözünün anlamı nedir?

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Zora dağlar dayanmaz atasözünün anlamı nedir?

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye İnfo's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Atasözü Zora dağlar dayanmaz atasözünün anlamı nedir?

    Zora dağlar dayanmaz atasözünün anlamı nedir?

    Zora dağlar dayanmaz, biz istemesek de, genellikle zor oyunu bozar, kişinin hesabını alt üst eder. Zor kullanan kimselere çok güçlü sanılan kimseler bile boyun eğer.

    Zora dağlar dayanmaz atasözünün anlamı nedir?

    Elinde güç ve iktidar bulunan kişiler her istediklerini yaptırabilirler, iyilikle yapılamayan pek çok işin zor kullanılarak yaptırıldığı bir gerçektir. Ayrıca zor kuvvet kullanılarak veya devamlı çalışarak başarılmayacak iş yoktur. Dağ bile olsa, azim ve acı kuvvet ile girişilen çalışmaya dayanamaz, parçalanıp yerinden sökülür. Güçlü kişilerin zayıflar üzerinde uyguladıkları baskı sonucu yapılan iş ve uygulamaları anlatmak üzere söylenir. Zora dağlar dayanmaz, Zora dağlar dayanmaz atasözünün anlamı, Zora dağlar dayanmaz anlamı şu şekilde :

    Zor kullanan kişilere, çok güçlü sanılan kimseler bile boyun eğer.

    Gücü, kuvveti elinde bulunduran ve zor kullanan kimseler pek çok kimseye boyun eğdirirler; öyle ki büyük güçleri bile yener, istediklerini yaptırırlar.

    Garip bir dünyada yaşıyoruz: Zorba, biz istemesekte, genellikle oyunu bozar, kişinin hesabını alt üst eder. Zor kullanan kimselere çok güçlü sanılan kimseler bile boyun eğer. En zor sorunlar, insanın teknik gücü ve azmi sonunda çözüme kavuşturulur. Bilinmeyen pek çok şey insanların büyük çabaları sonunda ortaya konulmuştur. İnsan emeğinin ve aklının yapamayacağı hiçbir iş, çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur.




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •