Barış

Rate This Thread:
1 users voted for this thread: show list
Loading...
Results 1 to 1 of 1

Thread: Barış

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye İnfo's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Erkek Çocuk Barış

    Barış İsminin Anlamı Nedir? Barış Ne Demek?

    Barış ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Barış isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Barış isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Barış isminin anlamı nedir? Barış ne demek?
    Barış İsminin Anlamı Nedir? Barış Ne Demek?
    • Barış isminin cinsiyeti: Erkek
    • Barış isminin kökeni: Türkçe
    • Barış isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
    • Barış ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
    • Barış ismindeki harf sayısı: 5
    • Barış isminin rengi: Mavi
    • Barış isminin nitelikeri: Sevimli, İnatçı, Komik, Zeki, Çağdaş




    İsim Analizi Barış

    Barış isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir.
    Barış ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.
    B: Önsezi duygusu çok kuvvetlidir. Herşeye umutla yaklaşır ve en kötü durumlarda bile umudunu yitirmez.
    A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
    R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.
    I: Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
    Ş: Çok üretken ve güçlü. Hayal kurmak onun için bir eğlencedir. Ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan hiç korkmaz. Hayalperesttir.

    Barış İsmiyle Uyumlu İsimler

    Barış İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri
    Baria, Barika, Baraka, Bara
    Barış İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri
    Baransel, Baron, Barut, Bars, Barça, Baranalp, Bartu, Barjesus, Barik, Bartholomaios

    Barış İsmi Konulabilir Mi?

    Barış isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Barış isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

    Barış İsmi Caiz Mi?

    Barış ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Barış isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir. Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…”

    Barış İsminin Özellikleri

    Barış isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

    Duygusal insanlardır. Bazı zamanlarda içe kapanık bile olabilirler. Çok şefkatli, merhametli ve iyi huylu insanlardır. Dost canlısı, barışçıl insanlardır. Başkalarını mutlu etmek onları çok mutlu eder. Oldukça sağdık ve evlerine düşkün insanlardır. Ancak biraz daha açık görüşlü olmalı ve kendilerini daha fazla düşünmeleri gerekebilir.

    Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

    İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

    Çevrelerinden sempatik insanlar olarak bilinirler. Merhametli ve yardım sever olmak onların karakteristik özelliğidir. Ancak iyi niyetlerini kötüye kullanan insanlar da peşlerini ne yazık ki hiç bırakmaz.

    Oldukça azimli ve dışa dönük insanlardır. Girdikleri ortamlarda hemen dikkat çekerler. Kendilerine güvenleri tamdır. Sevecen , sempatik ve bir o kadar da çılgın insanlar olabilirler.

    Barış İsminin Sayı Analizi

    Barış isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.
    B: 2
    A: 1
    R: 21
    I: 11
    Ş: 23

    Barış isminin numerolojik değeri: 58

    Barış İsminin Anlam Falı

    Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

    İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

    Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

    Barış İsmi İle Akrostiş Şiirler

    Bulutlar bile saygıdan üstümüzde durmazlar
    Aşkımıza mani olmamak için gölge yapmazlar
    Rüzgar bile sesini kısarak konuşurken
    Izdırap içinde çiçekler bizim için kurumazlar
    Şenlensin yüreğin sevdiğim, bende ihanet bulamazlar
    Benim için sen çok önemlisin
    Aradığım mutluluk adresi sensin
    Resimlerine bakıp hayaller kurup
    Irak yollarımı yakın edensin
    Şanslı günleri bana getirenimsin

    Barış İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

    Barış isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.
    Barış isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

    Barış


    Barış İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

    Barış isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.
    Barış isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

    Barış


    Barış İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

    Barış isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.
    Barış isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

    Barış


    Barış İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

    Barış Arduç: Barış Arduç, 9 Ekim 1987 tarihinde anne babası çalışmak için İsviçre’ye gittiklerinde İsviçre’de ailesinin ortanca çocuğu olarak doğmuştur. Arnavut kökenli anne babası İsviçre’de emlakçılık yapmaktaydı. Baba tarafı Fatsa, anne tarafı Artvinlidir. Onur Arduç adında abisi ve Mert Arduç asında kardeşi vardır. Barış Arduç, İlkokulu Sakarya ve Gölcük'te, ortaokulu Bolu'da okudu. Lise son sınıfta ailesiyle beraber istanbul'a gelerek ortaöğrenimini İstanbul'da tamamladı. Liseden sonra Kayseri'de spor a...
    Barış Kılıç: Barış Kılıç, 21 Şubat 1978 tarihinde Malatya,Arguvan’da doğmuştur. 1983 yılında istanbul’a taşındı. 1 ablası 1 kız kardeşi vardır. Babası emekli ilkokul öğretmenidir. Okmeydanı Anadolu Lisesi’ni bitirdi. İstanbul üniversitesinin iktisat fakültesinden mezun oldu. Mezun olduktan sonra yabancı dilini geliştirmek için Amerika’ya gitti. Bir süre burada kalıp yabancı dilini geliştirdikten sonra Türkiye’ye döndü ve Yeditepe üniversitesinde yüksek lisans yaptı.Üniversite birinci sınıftan itibaren reklam...
    Barış Manço: Türkiye tarihinin en fazla ilgi çekmiş, en aykırı müzik insanlarından birisi olan Barış Manço, besteci, şarkı sözü yazarı, yazar, gezgin, müzisyen, ses sanatçısı ve televizyon programı yapımcısıydı. Uzun saçları, asla çıkartmadığı şövalye yüzükleri, yurt içinde ve yurt dışında kazandığı müzikal başarıları ile ülkemizin unutulmayan simaları arasına girmiş olan Manço, yaşadığı zaman diliminde dünyada en fazla ülkeyi dolaşmış T.C. vatandaşı olarak, gezdiği 150'den fazla ülke ile kırılması zor bir r...
    Barış Yarkadaş: 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde CHP’den İstanbul milletvekili oldu.Barış Yarkadaş, 1974 yılında Kars’ın Susuz ilçesinde doğmuştur. İlk ve Orta öğrenimini Kars’ta tamamladı. 14 yaşında iken ailesi ile birlikte 1988 yılında istanbul’a yerleşti. Sultanahmet Matbaa Meslek Lisesi’nde başlayan İstanbul’daki öğrenim hayatı, Marmara Üniversitesi Matbaacılık Bölümü’nde devam etti. Bir süre de Kamu Yönetimi öğrenimi gördü. Bir süre sonra öğrenimini bıraktı, ilkokuldan beri içinde bulundu...
    Barış Doster: Barış Doster, 1973 yılında Kars'ta doğmuştur. Babası psikiyatrist Besir Doster, annesi yazar Neşe Doster’dir. Kars Gazi İlkokulu'nu bitirdikten sonra istanbul’a taşındılar. 1990 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi'nden, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Aynı üniversitenin İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde, Türk siyasal yaşamı üzerine yazdığı tezle yüksek lisansını, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nda izlediği dış ...
    Barış Falay: Barış Falay, 9 Nisan 1972 tarihinde Balıkesir Edremit’de memur bir ailenin ikinci çocuğu olarak doğmuştur. Babası memur olduğu için çocukluğu farklı şehirlerde geçmiş. Trakya’dan Diyarbakır’a kadar dolaşmış. Boşnak göçmeni olan Barış Falay’ın ablasının adı “Biriz”dir. İlkokul üçüncü sınıfta Ankara’ya gelmişler ve ilkokulu, ortaokulu, liseyi hep Ankara’da okumuş Barış Falay. Lise ikinci sınıftayken ışıkçı olarak çalıştığı tiyatroda, gene sahneye çıkmış, çıkış o çıkış.Ankara Üniversitesi Dil Tarih...
    Barış Pirhasan: Barış Pirhasan, 18 Nisan 1951 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Merih Baykal Pirhasan ve Vedat Türkali'nin oğludur. Deniz Türkali adında ablası vardır.Ablası Yönetmen Atıf Yılmaz'ın eşi idi.Barış Pirhasan, Ankara Fen Lisesi'ni bitirdi. İki yıl Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenim gördü. Daha sonra tıp öğrenimini yarıda bıraktı ve İstanbul’a gitti. İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü okuyarak mezun oldu. Yurtdışında sinema ve televizyon yönetmen...
    Barış Bağcı: “Diriliş: Ertuğrul Gazi” adlı dizide Baycu Noyan karakterini canlandırdı.Barış Bağcı, 27 Mayıs 1975 tarihinde Karaman’da doğmuştur. Konya, Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünden mezun oldu.1997 yılında Trabzon Devlet Tiyatrosunda göreve başlayan Barış Bağcı, 2010 yılından sonra kariyerine istanbul Devlet Tiyatrosunda oyuncu olarak görev devam etmektedir. 2009 yılında Levent Semerci’nin filmi “Nefes: Vatan Sağolsun” adlı sinema filminde Üsteğmen Barış karakterini canlandırırk...
    Barış Akarsu: Barış Akarsu, 1979 doğumlu müzisyen. 2004 yılında yapılan Akademi Türkiye Yarışması’yla tanınan ve aynı zamanda bu yarışmanın birincisi olan Akarsu, Yalancı Yarim adlı televizyon dizisinin de başrolünde. Barış Akarsu, 29 Haziran 1979’da Hatice ve Selahattin Akarsu’nun oğlu olarak Zonguldak’ta dünyaya geldi. Bir süre sonra ailesi Amasra’ya yerleşen Akarsu, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ve ortaokuldan sonra Amasra Lise’sine devam etti. Barış Çok küçük yaşlarda şehre gelen müzisyenlerden etkilenerek...
    Barış Atay: Barış Atay Mengüllü, 22 Eylül 1981 tarihinde Almanya'da doğmuştur. Tam adı Barış Atay Mengüllü'dür. Doğumundan kısa bir süre sonra Türkiye’ye gelen ailesiyle birlikte 1999 yılına kadar Antakya'da yaşadı. 18 yaşında iken 1999 yılında üniversitede okumak için Adana'ya gitti. Ve kazandığı, Çukurova Üniversitesi Biyoloji bölümünde okumaya başlamıştır. Okulun son yılında fikir değiştirerek okulu bırakmış ve istanbul'a gitmiş ve Yeditepe Üniversitesi tiyatro bölümü sınavlarını geçerek bu üniversitenin...

    Barış İsminin Dezavantajları Nelerdir?

    Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Barış ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Aşırı Duygusal, Agresif, Gaddar, Polyanacı, Korkak olmalarıdır.

    Barış isminin Notasyonları Nelerdir?

    Barış isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

    B: Bolu
    A: Adana
    R: Rize
    I: Isparta
    Ş: Şırnak

    Barış Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

    B: Behçet
    A: Ahmet
    R: Rasim
    I: Irmak
    Ş: Şaban
    Barış isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

    B: Bravo
    A: Alfa
    R: Romeo
    I: India
    Ş:

    Barış isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

    B: Burak
    A: Aydın
    R: Reis
    I: Irmak
    Ş:




  2. The Following User Says Thank You to İnfo For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •