Etimek Tatlısı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Etimek Tatlısı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Etimek Tatlısı

    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 15dk


    Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler[*]1 paket tuzsuz etimek[/LIST]

    Şerbeti için:[*]1. 5 su bardağı toz şeker[*]2 su bardağı su[/LIST]

    Muhallebisi için:[*]1 litre süt[*]6 yemek kaşığı şeker[*]1 paket vanilya[*]1 yemek kaşığı tereyağ[*]6 yemek kaşığı un[*]2 yemek kaşığı mısır nişastası[/LIST]

    Üzeri için:[*]1 paket krem şanti (2 li)[*]1 su bardağı süt (200 ml)[/LIST]

    Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
    Öncelikle şekeri tencereye alalım erimeye bırakalım.
    Şeker karamelize olup sarı rengi alınca üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyelim ve şeker çözünene kadar orta ateşte kaynatalım.
    Borcama etimekleri dizip karemelize şekeri gezdirelim.
    Tencereye vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırın.
    Kaynamaya başlayınca vanilya ilave edip bir taşım kaynatalım.
    Etimeklerin üstüne gezdirelim. Kremşantiyi hazırlayalım. Dolapta biraz dinlendikten sonra muhallebi kısmı da soğuyunca üstüne gezdirelim. süsleyerek servis yapın. 😊[/LIST]







  2. The Following 2 Users Say Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •