Kremalı Profiterol Tatlısı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Kremalı Profiterol Tatlısı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Kremalı Profiterol Tatlısı

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 40dk

    Pişirme: 45dk


    Kremalı Profiterol Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için:[*]1 su bardağı su[*]1 su bardağı un[*]125 gr tereyağı veya margarin[*]1 fiske tuz[*]3 adet yumurta[*]Yumurta çok küçük ise 4 adet yumurta kullanılabilir[/LIST]

    Üzeri için;[*]isteğe bağlı file badem veya file fındık[/LIST]

    Kreması için;[*]3 su bardağı süt[*]3 tepeleme yemek kaşığı un[*]1 yemek kaşığı nişasta[*]4 yemek kaşığı şeker[*]1 yumurta sarısı[*]1 paket vanilin şeker[*]1 yemek kaşığı tereyağ[*]100 gr labne[/LIST]

    Diğer malzemeler;[*]Çilek, frambuaz[/LIST]

    Kremalı Profiterol Tatlısı Tarifi Yapılışı

    Bu tariften 15 adet çıkıyor. Labne yerine bir poşet krem şanti de kullanılabilir.
    Kreması için:Bütün krema malzemeleri tereyağ ve labne/krem şanti hariç bir tencereye alıp ocakta sürekli karıştırarak pişirelim.
    Göz göz olan kremayı ocağının üstünden alıp içine tereyağ, vanilin, labne veya krem şantiyi katalım ve bir mikser yardımıyla 10 dk çırpalım.
    Daha sonra üzeri kabuklanmaması için streç filme kapatıp soğumaya alalım.Hamuru için:Su, margarin ve tuz uygun bir tencereye alınır ve margarin eriyene kadar ısıtılır.
    Eriyen karşımın üzerine un ilave edilir ve bir tahta kaşıkla 2-3 dk sürekli karıştırarak pişirilir.
    Daha sonra ocaktan alınır ve 15-20 dk soğumaya bırakılır. Ilıyan karışıma, yumurta teker teker ilave edilir.
    En önemlisi bir yumurta tam karışmadan diğerini eklemeyin. Hamuru bir sıkma torbasına doldurulur ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye 3 cm aralık bırakılarak sıkılır.
    File badem serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derce fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. (Hemen hemen 25-30 dk)
    Soğuyan hamuru bıçak yardımıyla ortadan keselim ve arasına krema sıkalım isteğe bağlı çilek koyup diğer yarısını üzerine kapatıp pudra şekeri serpelim deneyecek olanlara afiyet olsun 🌹[/LIST]

    Not: Hamur pişerken fırının kapağını sürekli açmayın aksi takdirde hamur söner. Krema bir gece önceden hazırlanırsa daha güzel bir sonuç elde ederseniz. Duy ucunuz veya Sıkma torbanız yoksa bir yemek kaşığıyla (aynı Profiterol hazırlar gibi) tepsiye dize birisiniz.







  2. The Following 3 Users Say Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •