Ispanaklı Boşnak Böreği

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Ispanaklı Boşnak Böreği

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Ispanaklı Boşnak Böreği

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 1 saat

    Pişirme: 40dk


    Ispanaklı Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler[*]1 kg un[*]1 adet yumurta[*]1 yemek kaşığı tuz[*]Ilık su[/LIST]

    Hamuru açmak için;[*]Zeytinyağı[/LIST]

    İç harcı için;[*]500 gr ıspanak[*]2 adet orta boy soğan[*]1 tatlı kaşığı tuz[*]1 tatlı kaşığı pul biber[*]1 tatlı kaşığı karabiber[/LIST]

    Üzeri için;[*]2 yemek kaşığı zeytinyağı[*]1 adet yumurta sarısı[/LIST]

    Ispanaklı Boşnak Böreği Tarifi Yapılışı
    Unu, tuzu ve yumurtayı bir kaba alın ve suyu kontrollü olarak ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dk kadar bekletin.
    Hamuru açacağınız masanın boyutuna göre bezelerinizi ayırın. Benim masam küçük olduğu için bir limon büyüklüğün de bezeler ayırdım. 😊
    Un ve merdane yardımıyla bezelerinizi bir tabak büyüklüğünde açıp zeytinyağ ile yağlayarak üst üste koyun. Zamanınız varsa 2 saat yoksa 1 saat kadar bekletin. Ne kadar bekletirseniz o kadar kolay açılır😊
    İç harcı için küp küp doğranmış soğanları, ıspanakları ve tuzu bir kaba alıp elinizle ovun ve suyunu elinizle sıkıp farklı bir kaba alın. İçine baharatları ekleyin ve karıştırın.
    Bir elimizi yağlayıp açtığımız hamuru masaya koyup elinizle büyütün. Çekerken yırtılmamaları için biraz zeytin yağı gezdirebilirsiniz. Harcı koymadan önce de biraz zeytin yağı gezdirin.
    Büyüttüğünüz hamurun kenarına harcı koyun ve yuvarlayın. Yuvarlarken hamuru çekip biraz inceltin. Tabanını yağladığınız tepsiye bir tarafını tutup diğer tarafından kıvırarak koyun. Böylece piştiğinde daha güzel bir görüntü elde edebilirsiniz.
    Diğer hamurları da aynı şekilde yapıp tepsiye koyun. Üzerine bir yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak sürün ve dilimleyin.
    180° de üzeri kızarana kadar 35-40 dk pişirin. Afiyet olsun🌸[/LIST]




  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •