Pilav Üstü Soslu Tavuk

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Pilav Üstü Soslu Tavuk

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Pilav Üstü Soslu Tavuk

    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 25dk

    Pişirme: 30dk


    Pilav Üstü Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

    Pilav İçin ;

    • 2 su bardağı pirinç
    • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
    • 3 su bardağı su
    • 1 adet tavuk suyu bulyon (olmasa da olur)
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • Yeteri kadar tuz


    Pilav Üzeri İçin ;

    • 600 g piliç bonfile


    Tavuk Sos İçin ;

    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 3-4 damla limon suyu
    • 1. 5 yemek kaşığı salça
    • 2 diş sarımsak
    • 1’er tatlı kaşığı kırmızıbiber, reyhan, kekik
    • 1 çay kaşığı karabiber


    Pilav Üstü Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle tavuk için sosumuzu hazırlayalım.
    2. Sos için tüm malzemeleri bir kaba alalım ve güzelce çırpalım.
    3. Bonfilemizi istediğimiz biçimde doğrayalım ve soslayalım. Sosladığımız bonfileyi 40-45 dakika buzdolabında dinlendirelim.
    4. Sosumuz dolapta dinlenirken, pilavımız için tereyağı ve sıvı yağı eritelim. Eriyen yağa arpa şehriyelerimizi alıp hafif kızarana dek kavuralım.
    5. Kavrulan arpa şehriyelerin üzerine pirinç ilave edelim ve 3-4 dakika karıştıralım.
    6. 3 su bardağı kaynar suda erittiğimiz tavuk bulyonu (tavuk bulyon olmasa da olur) pirinçlerimizin üzerine dökelim, tuzumuzu da ekleyelim ve kısık ateşte pilavımızı pişmeye bırakalım.
    7. Pişen pilavımızın üzerini örtelim ve demlenmeye bırakalım.
    8. Pilavımız demlenirken, sosladığımız tavuğu dolaptan çıkaralım ve fırın poşetine koyup 190 derecelik fırına atalım.
    9. Tavukları kontrollü olarak fırında 35-40 dakika(fırınınızın performansına bağlı) kadar pişirelim. (Tavada da pişirebilirsiniz)
      Ben pişirdiğim pilavı tart kalıbına doldurdum ve kalıptan çıkardığımda üzerindeki çukur kısma da tavukları ekledim, servis şekli tamamen sizin tercihinize bağlı ☺️


    Afiyet olsun ✨

    📌Pilavı verdiğim ölçülerde ve şekilde yaparsanız tane tane oluyor. (Fotoğraflarda tam belli olmuyor olabilir ama pilav tane tane oluyor)

    📌 Benim tart kalıbım küçük boydu ve tüm pilav içine sığdı.


    Tarife Ait Diğer Resimleri











































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •