İrmikli Pasta

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: İrmikli Pasta

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default İrmikli Pasta

    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 15dk


    İrmikli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı şeker
    • 1, 5 su bardağı irmik
    • 1, 5 paket petibör sade bisküvi
    • 1 paket vanilya
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı


    Üzeri için.

    • 3 yemek kaşığı dolu sürülebilir çikolata


    İrmikli Pasta Tarifi Yapılışı

    Bir dönem kreş ve ana okullarının ikindi kahvalarında bisküvili pudingli pasta ve irmikli bisküvili pasta pek yapılırdı. çocuklar çok iştahla yerlerdi. Şekeri henüz anne karnındayken almaya başlayan çocuklar haliyle şekeri tanıyor seviyor hatta bağımlı oluyordu. Acı ama malesef şeker hayatımızda çok önemli bir yere sahip. En azında sütle yumuşatıp minik porsiyon halinde tüketmeliyiz.

    1. Süt, şeker, vanilyayı karıştırın, ocağa alın.
    2. Kaynamaya başlayınca irmiği ilave edin. Sürekli karıştırın.
    3. Koyulaşınca tereyağını ekleyip ocaktan alın. Yağ eriyene dek karıştırın.
    4. Baton kek pişirme kalıbına streç serin.
    5. El alta bir sıra bisküvi dizin, üstüne irmikli sosdan dökün, tekrar üzerine bisküvi dizin, soz gezdirin. Sos bitene kadar tekrarlayın.
    6. Soğutun ve buzdolabına alın. 1 gün dolapta üzeri kapalı dinlendirin.
    7. Ertesi gün. Sürülebilir çikolatayı eritin. Servis tabağına pastayı ters çevirin ve üzerine çikolatayı dökün. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun



    Tarife Ait Diğer Resimleri











  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •