Bol Fındıklı Cheesecake

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Bol Fındıklı Cheesecake

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Bol Fındıklı Cheesecake

    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 20dk

    Pişirme: 45dk


    Bol Fındıklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

    Tabanı için;

    • 2 paket burçak bisküvi
    • 1 yemek kaşığı dolusu fındık ezmesi (sürülebilir kahvaltılık fındık kreması)
    • Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık içi
    • 100 gr tereyağı


    Ara kreması için;

    • 700 gr labne
    • 1 su bardağı şeker
    • 3 yumurta
    • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı nişasta (buğday yada Mısır farketmez)
    • 1 paket vanilya


    Frambuazlı sos için;

    • 1 su bardağı taze yada dondurulmuş frambuaz
    • Yarım su bardağı püre halinde çilek (5-6 çileği yıkayıp robottan çekiyoruz)
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • Yarım su bardağı şeker (İsterseniz arttırabilirsiniz)


    Limonlu sos için;

    • 1 çay bardağı su
    • 1 limonun kabuğunun rendesi ve suyu
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • Ben renk iyice sarı olsun diye yarım çay kaşığı zerdeçal da koyuyorum


    Bol Fındıklı Cheesecake Tarifi Yapılışı

    1. Bisküviler un gibi olacak şekilde rondoda çekilir. Bisküvi, fındık, fındık ezmesi ve 100 gr eritilmiş tereyağı ile karıştırılır. Kelepçeli kalıbın tabanına yayılır. Bardakla bastırılır. Buzdolabımda bekletilir.
    2. Krema için;Labne ve şeker mikserde düşük devirde çırpılır.
    3. Üzerine sıvı krema, un, nişasta, vanilya eklenir çırpılır.
    4. Yumurtalar teker teker eklenerek çırpılır. Bu karışım bisküvinin üzerine dökülür.
    5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kenarları sabit, ortası sallanır kıvama gelene kadar pişirilir. (Üzeri hafif kızaracak, ben 50-55 dk pişirdim) (pişirirken kelepçeli kalıbı folyo ile sarıyoruz.
    6. Kalıbımızı fırın tepsisine koyuyoruz. Tepsinin içine kaynar su döküyoruz. Bu aşama cheesecake fırında çatlayıp yarılmasın diye. ) cheesecake pişince fırının içinde soğutulur.
    7. Sos için; frambuaz, çilek ve şeker robottan beraber çekilir tencereye alınır.
    8. Nişasta eklenerek karıştırılır. Orta ateşte kaynayıp koyulaşsana kadar pişirilir.
    9. Limonlu sos için tüm malzeme kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.
    10. Soğuyan Cheesecake kalıptan çıkarmadan bir karton ile 2 eşit parçaya ayrılır. (Kesmiyoruz sadece kartonu üzerine koyup sınır yapıyoruz)
    11. Hazırlanan soslar soğuk cheesecake üzerine dökülür. Cheesecake 1 gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün kalıptan çıkarılır ve süslenir



    Tarife Ait Diğer Resimleri















  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •