Kuru Yufkadan (İşkefe) Kahvaltılık Börek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Kuru Yufkadan (İşkefe) Kahvaltılık Börek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Kuru Yufkadan (İşkefe) Kahvaltılık Börek

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 20dk


    Kuru Yufkadan (İşkefe) Kahvaltılık Börek Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 tane kuru yufka(işkefe)
    • İstenilen miktarda sucuk
    • 1 kâse kasar rendesi
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Margarin


    Sos için;

    • 1 çay bardağı kadar süt
    • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ


    Kuru Yufkadan (İşkefe) Kahvaltılık Börek Tarifi Yapılışı

    Merhabalar bu börek hem çıtır çıtır hem lezzetli ve pratik bir börek denemenizi tavsiye ederim 👌

    1. Öncelikle iç harcımız için rendelenmiş kaşar, küp küp doğranmış sucuk, kıyılmış maydanoz ve tuzu bir kapta karıştıralım.
    2. Yanmaz yapışmaz tavamıza güzelce aralıksız margarin sürüyoruz.
    3. Sonra kuru yufkayı elimizle kopararak muslukta suya tutuyoruz bu işlem 2-3 saniyelik olmalı.
    4. Tavanın tabanını kapladıktan sonra su ve süt karışımından kaşıkla üzerine biraz gezdiriyoruz.
    5. Yufka iki kat çıktı benim böreğimde üzerine hazırladığımız peynirli harçtan döküyoruz.
    6. Diğer yufkada aynı şekilde suya tutularak üzerine iki kat olacak şekilde döşenir orta ateşte çevirerek çevirdikçe isteğe göre margarin sürerek kızartılır.
      Afiyet olsun😊
      Resimlerle daha güzel anlaşılacaktır 👇👇👇



    Tarife Ait Diğer Resimleri











































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •