Şam Tatlısı Orjinal

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Şam Tatlısı Orjinal

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Şam Tatlısı Orjinal

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 30dk


    Şam Tatlısı Orjinal Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 buçuk su bardağı irmik (klasik su bardağı)
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • Yarım su bardağı un
    • İsteğe bağlı vanilya
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 1 yemek kaşığı pekmez
    • Bardak ölçüleri aynı olacak 200 ml dir


    Şerbeti İçin ;

    • 3 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
    • 5 – 6 damla limon


    Üzerine ;

    • Tuzsuz fıstık


    Şam Tatlısı Orjinal Tarifi Yapılışı

    1. İki buçuk su bardağı irmik 1 su bardağı yoğurt yarım su bardağı un 1 su bardağı toz şeker isteğe bağlı vanilya 1 çay kaşığı karbonat bir yemek kaşığı pekmez yoğurma kabına koyun.
    2. Bir yemek kaşığı pekmezle iyice harmanlayın yağlanmış kare borcama dökün elinizle düzeltin.
    3. Arzuya göre fındık fıstık badem le de süsleyebilirsiniz.
    4. 180 derece ısıtılmış fırına atın.
    5. Tatlı ılıktan biraz sıcak şerbet soğuk olacak 4- 5 saat dinlendirin. Dinlenirse daha güzel olur Afiyet şifa olsun😊



    Tarife Ait Diğer Resimleri






































    Similar Threads:

  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •