Muzlu Tart Pasta

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Muzlu Tart Pasta

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Muzlu Tart Pasta

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 30dk

    Pişirme: 30dk


    Muzlu Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler

    Tart Keki İçin ;

    • 2 adet yumurta
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 paket vanilya (ben vanilya özütü kullandım)
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 buçuk su bardağı un


    Muhallebisi İçin ;

    • 3 su bardağı süt
    • 1 su bardağı şeker
    • 2, 5 yemek kaşığı un
    • 2, 5 yemek kaşığı nişasta
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • 1 paket vanilya( vanilya özütü)
    • 1 poşet krem şanti (kullanmasanız da olur)
    • Yarım çay bardağı süt ( toz krem şantiyi muhallebiye ekledikten sonra muhallebiye dahil edilecek)


    İçi İçin ;

    • 1 adet muz


    Süslemek İçin ;

    • 2 adet muz
    • 30 gr rendelenmiş sütlü çikolata


    Muzlu Tart Pasta Tarifi Yapılışı

    Senegal’den herkese tekrar Merhaba🤗Bugün birlikte hafif mi hafif bir muzlu tart pasta yapacağız. Malzemelerimiz hazırsa tarifimize geçelim.

    1. İlk olarak tart kekimizi yapmak için derince bir kaba yumurtalarımızı ve şekerimizi alıp rengi açılana kadar çırpıyoruz.
    2. Ardından süt, sıvı yağ, vanilya ve unumuzu da ilave edip malzemeler bütünleşene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Kek hamurumuz hazır.
    3. Şimdi ortası oyuk tart kalıbımızı yağ her tarafına temas edecek şekilde yağlıyoruz.
    4. Kek harcımızı tepsiye döktükten sonra tezgaha 3-4 kere sertçe vuruyoruz ki içinde kabarcıklar kalmasın ve kekimiz güzel kabarıp pişsin.
    5. Önceden ısıtmış olduğumuz 175-180 derece fırında kekimizi pişiriyoruz.
    6. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Benim kekim 30 dakika da pişmişti.
    7. Kekimizi fırına yolladıysak eğer muhallebimizi pişirmeye başlayabiliriz.
    8. Sütü derin bir tencereye alıyoruz ardından sırasıyla şekeri, nişasta ve unu(eleyerek) ilave edip ocağın altını yakmadan güzelce karıştırıyoruz.
    9. Nişasta ve unun topaklanmasını istemiyoruz o yüzden dikkatlice karıştırıyoruz.
    10. Daha sonra ocağımızı orta ateşe alıp sürekli karıştırarak muhallebimize kıvamını veriyoruz.
    11. Bu esna da vanilya ve tereyağını ilave edip şöyle bir hızlıca karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
    12. Fırınımızdan çıkardığımız ilk sıcağı geçmiş olan kekimizi pastamızı hazırlayacağımız geniş servis tabağımıza ters çeviriyoruz. Keki çok hafif soğuk sütle gelişi güzel ıslatıyoruz. Şimdi muhallebimize toz kremsanti ve azıcık sütümüzü ilave ederek muhallebiyi hızlıca çırpıyoruz. (Burada çırpıcı kullanabilirsiniz hem muhallebiniz de pürüzsüz olacaktır böylelikle)
    13. Artık pastamızı oluşturmaya başlayabiliriz. Tart kekimizin oyuk kısmına önce ince ince dilimlediğimiz muzları yerleştiriyoruz.
    14. Ardından muhallebimizi boşaltıp oyuk kısmı muhallebiyle dolduruyoruz.
    15. Kaşık yardımıyla şöyle bir düzenledikten sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip en az 1-2 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz. Ben üzerini tekrar muz dilimleriyle süsledim ve çikolata rendeledim.
      Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şeker olsun😊Sevgiler🌸



    Tarife Ait Diğer Resimleri



























Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •