Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 25dk
Köz Patlıcan Salatalı Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi İçin ;
- Yarım kg dana döş kıyma
- 1 baş rendelenmiş soğan
- Dolu dolu 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı un (daha çıtır olmasını sağlıyor)
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karbonat (yumuşacık yapıyor ve pişerken köftelerin dağılmasını önlüyor)
- 1 adet yumurta
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
- karabiber, kimyon, yenibahar
- İsteğe göre bir avuç ince kıyılmış maydanoz
Köz Patlıcan Salatası İçin ;
- 5 adet kemer patlıcan
- Büyükçe bir kase süzme yoğurt
- 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
- Üzerine gezdirmek için tereyağı, nane ve toz biber
Köz Patlıcan Salatalı Köfte Tarifi Yapılışı
- Köftelik tüm malzemeleri güzelce yoğurup elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve streç filmle kapatıp en az bir yarım saat dolapta bekletin.
- Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra üzerlerine bıçakla delikler açıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 200 derecede közleyin.
- Közlenen patlıcanları kolayca soymak için cam veya metal bir kaseye alıp üzerini streçleyerek 10 dakika terletin.
- Kabuklarını soyduğunuz patlıcanları satırla veya bıçakla incecik doğrayın ve sarımsaklı süzme yoğurtla karıştırıp servis tabağına alın.
- Tavaya az miktarda sıvı yağ alıp kızgın yağda ara ara tavayı sallayarak ve ters yüz ederek köfteleri güzelce kızartın.
- Pişen köfteleri köz patlıcan salatasının üzerine yerleştirip en son tereyağında kavurduğunuz nane-toz biber karışımını yemeğin üzerine gezdirerek servis edin.
Deneyenlere afiyet olsun.