Pamuk Gibi Hafif Pasta

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Pamuk Gibi Hafif Pasta

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Pamuk Gibi Hafif Pasta

    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 20dk

    Pişirme: 20dk


    Pamuk Gibi Hafif Pasta Tarifi İçin Malzemeler

    Pandispanya İçin ;

    • 4 tane oda ısısında yumurta
    • 1 çimdik tuz ( çay kaşığının ucunda)
    • 1 su bardağı şeker
    • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
    • Yarım çay bardağı ılık su
    • 3 yemek kaşığı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya


    Muhallebisi İçin ;

    • 4 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
    • 4 yemek kaşığı şeker
    • 1 tane yumurta sarısı
    • 1 tatlı kaşığı margarin
    • 1 paket vanilya
    • 1 poşet krem şanti ( çırpmak için 1 su bardağı soğuk süt)


    Süslemek İçin ;

    • Fındık


    Pamuk Gibi Hafif Pasta Tarifi Yapılışı

    Merhaba arkadaşlar. senelerdir yaptığım çok hafif bir pasta. tarifi atmakta geç bile kaldım tavsiye ederim. pandispanya için yumurtalar kesinlikle oda ısısında olmalı.

    1. Bir çimdik tuzla yumurtalar köpük köpük olup beyazlaşana kadar çırpılır.
    2. Mikser çalışırken yan taraftan 3-4 aşamada ara ara şeker ilave edilerek çırpmaya devam edilir. bu adımdan sonra artık mikser kullanmıyoruz.
    3. Kalan diğer malzemeler de eklenip ( kurular elenerek) spatulayla yavaşça karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş orta boy borcama dökülür. ben ayarlanabilir kalıp kullandım ama büyüklüğü orta boy borcam kadardı.
    4. 170 derece ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
    5. Pişerken fırının kapağını hiç açmayın piştikten sonra açıp fırının içinde ılımasını bekleyin.
    6. Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp kağıdını sıyırıp bir ip yada bıçak yardımıyla ortadan ikiye ayırıyoruz.
    7. Muhallebi için süt, un, nişasta, şeker ve yumurta çırpılır ve sürekli karıştırarak kaynatılır.
    8. Kaynayınca içine vanilya ve margarin koyulup ılımaya bırakılır.
    9. Ilıyınca 1 su bardağı sütle çırptığımız krem şanti ilave edilerek pürüzsüz hale gelene kadar mikserle çırpılır.
    10. Muhallebi den 3-4 kaşık borcamın zeminine yayılır üzerine 2 ye böldüğümüz kekin bir parçası koyulur muhallebinin yarısı dökülür onun da üzerine kekin diğer yarısı koyulup kalan muhallebi üzerine yayılır ve streç film ile kapatılarak buzdolabında 1 gece bekletilir ( vaktiniz yoksa en az 3 saat)
    11. 4×4 olarak 16 dilim halinde kesilip dövülmüş fındık ile servis edilir.
    12. Bu pastaya fındık çok yakışıyor ama siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
      Sade de olur. Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden ☺️



    Tarife Ait Diğer Resimleri



















































Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •