Gelin Pastası

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Gelin Pastası

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Gelin Pastası

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 20dk


    Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

    Kek harcı için;

    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker+1çay bardağı
    • 2 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 1 su bardağı un


    Muhallebisi için,

    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı un
    • 1 paket vanilya
    • Yarım paket margarin


    Üstü için;

    • Hindistan cevizi


    Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

    1. Yumurtaların beyazı ve sarısı ayrılır.
    2. Sarıları şekerle rengi açılana kadar mikserde çırpalım.
    3. Kabartma tozu, vanilya ve un ekleyin spatula yardımı ile homojen bir karışım elde edene kadar alttan üste doğru karıştıralım.
    4. Yumurta beyazını da kar beyazı olana kadar çırpın ve hamura ilave edip karıştırın 180 derecede ki fırına sürelim.
    5. Krema yapımına;öncelikle unu tencereye koyup güzelce kavuruyoruz.
    6. Şekeri tencereye ilave edin 1 litre sutu tencereye yavaş yavaş çırpa çırpa katın.
    7. Son olarakta yarım paket margarin ve vanilyayı katalım. . Kaynayana kadar karıştıralım.
    8. Pişen keki ortadan ikiye ayırın, arasına kremayı sürelim keki kapatıp krema ile süsleyebiliriz.
    9. Tercih ederseniz ben üzerine hindistan cevizi serptim siz çikolata sosu ile de süsleyebilirsiniz.


    Afiyet olsun😍


    Tarife Ait Diğer Resimleri



























Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •