Reçelli Kurabiye

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Reçelli Kurabiye

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Reçelli Kurabiye

    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 30dk

    Pişirme: 20dk


    Reçelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru İçin ;

    • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
    • 1 adet yumurta
    • 1 buçuk su bardağı nişasta
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 2 tatlı kaşığı vanilya
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • Aldığı kadar un (benim kullandığım ölçü 4 buçuk su bardağı un)


    Arası İçin ;

    • Reçel


    Reçelli Kurabiye Tarifi Yapılışı

    1. Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler yoğurma kabına konur ve elle güzelce yoğrulur.
    2. Un ve kabartma tozu ilave edilir ve ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
    3. Hamurdan bir parça alınır ve iki yağlı kağıt arasında merdane ile açılır.
    4. Dinlenilen kalıp ile bastırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
    5. Bir kısmı normal ve bir kısmının ortası yuvarlak şişe ucu ile çıkartılır.
    6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.
    7. Kurabiyeler piştikten sonra iki kurabiye reçel ile kapatılır ve dinlenilen şekilde süslenir.


    Afiyet olsun!


    Tarife Ait Diğer Resimleri































































Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •