Sarımsaklı Naan Ekmek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Sarımsaklı Naan Ekmek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Sarımsaklı Naan Ekmek

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 25dk

    Pişirme: 10dk


    Sarımsaklı Naan Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 su bardağı un
    • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
    • 1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
    • 2 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • Tuz
    • Ilık su


    Üzeri için;

    • Çörek otu
    • Taze kişniş ya da maydanoz
    • Tereyağ


    Sarımsaklı Naan Ekmek Tarifi Yapılışı

    1. Bir karıştırma kabının içerisine un, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, karbonat, rendelenmiş sarımsak, tuz ve tozşekeri alın ve yoğurmaya başlayın.
    2. Yavaş yavaş ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bi hamur elde edin.
    3. Ardından üzerini bi streç filmle kapatıp 15-20 dakika dinlendirin.
    4. Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın ve oval sekilde açın.
    5. Üzerine çörek otu ve kişniş otu serpiştirip hafif bastırarak yapışmasını sağlayın.
    6. Çelik bi tavayı iyice ısıtın ve açtığınız bezenin altına elinizle çok hafif ıslatarak ısınan tavaya alın. ( bunun amacı ekmeklerin tavaya biraz yapışmasını sağlayarak altı çıtır içi yumusaçık ekmekler elde etmek)
    7. Naanların alt tarafı pişince çevirip diğer tarafını da pişirin.
    8. Ocaktan alır almaz üzerine tereyağı sürün.Tüm bezeler bitince sıcak sıcak servis yapın.



    Tarife Ait Diğer Resimleri



























Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •