Tantuni , Bayat Ekmekten Lavaşlarımla (Az Malzemeyle, Doyumsuz Lezzet )

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Tantuni , Bayat Ekmekten Lavaşlarımla (Az Malzemeyle, Doyumsuz Lezzet )

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Tantuni , Bayat Ekmekten Lavaşlarımla (Az Malzemeyle, Doyumsuz Lezzet )

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 40dk


    Tantuni , Bayat Ekmekten Lavaşlarımla (Az Malzemeyle, Doyumsuz Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler

    • 200 gram kıyma
    • 1 büyük kuru soğan
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 1 çay bardağı sıvı yağ


    Baharatları ;

    • Kimyon, pul biber, karabiber, tuz,


    Lavaşı İçin ;

    • Yarım bayat ekmek
    • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak). 1 tatlı kaşığı tuz


    Salatası İçin ;

    • 1 adet kuru soğan
    • Biraz ( 15 dal) maydanoz
    • 2 adet domates küp küp doğranmış
    • Sumak, tuz
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


    Tantuni , Bayat Ekmekten Lavaşlarımla (Az Malzemeyle, Doyumsuz Lezzet ) Tarifi Yapılışı

    Az bir kıymayla 8 adet lavaşlı tantuni hazırladım. Artan tantuni yi de ekmek arası olarak kullanılabilir.

    1. Önce lavaşlarımızı hazırlamakla işe başlayalım
    2. Ekmeğimizi köfte yapar gibi suya ıslatıp, elimizle sıkıyoruz. Genişçe bir kabın içerisine koyup, 1 tatlı kaşığı tuz atıp. Unla yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz
    3. Sekiz beze yapıyoruz. Oklavayla tabak büyüklüğünde açıyoruz. Üzerine temiz bir bez örtüyoruz
    4. Bu arada ocağımızı açıp, geniş bir tavada, kıymamızı 1 çay bardağı su ile pişiriyoruz
    5. Kuru soğanı robottan çekip ekliyoruz. Sıvı yağını, sırasıyla salçaları ve baharatlarını ekliyoruz
    6. Daha sonra yarım çay bardağı su daha ilave ediyoruz. İki dakika sonra ocağımızı kapatıyoruz
    7. Kıymamız pişerken lavaşlarımızı pişiriyoruz. Ben lavaşların hepsini pişirip, üzerine bir bez örtüp sonra dürümleri hazırladım
    8. Salatası için soğanımızı ince. İnce doğrayıp tuz ve 1 çay kaşığı susmak ile ovuyoruz.
    9. Maydanozu da kıyıp. Zeytin yağı gezdiriyoruz.
    10. Dürümü hazırlamak için lavaşı mızı tantuninin sosuna bastırıyoruz.
    11. Bir kenarını katlayıp kıymamızdan, soğan salatamızdan ve domates ten koyup sarıyoruz
      Limon sıkarak afiyetle yiyoruz. Mutlaka deneyin. Pişman olmayacağını bir lezzet. 🌺



    Tarife Ait Diğer Resimleri











































Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •