Etli Havuçlu Pilav

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Etli Havuçlu Pilav

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Etli Havuçlu Pilav

    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 30dk

    Pişirme: 30dk


    Etli Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

    • 200 gram kuşbaşı dana eti
    • 1 büyük boy kuru soğan
    • 2 adet havuç
    • 2 su bardağı baldo pirinç
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • Tuz, karabiber, kimyon


    Etli Havuçlu Pilav Tarifi Yapılışı

    1. Ete tuz atılır, tencerede kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Üzerine 2 su bardağı kaynar su dökülür biraz haşlanır.
    2. Havuç julyen doğranır biraz kavrulur.
    3. Soğan da uzun uzun doğranır kavrulur.
    4. Pirinç ıslatılır iyice yıkanır. Tencerede tuz, karabiber, kimyon ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice kavrulur.
    5. Başka bir teflon tencerenin dibine et konur. Üzerine havuç ve soğan konur. En üste de kavrulan pirinç konur. Üzerine tereyağı konur ve bir parmak geçecek kadar sıcak su eklenir.
    6. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
    7. Piştikten sonra biraz dinlendirilir. Tencere ters çevrilerek servis edilir.


    Afiyet olsun 😊🌷


    Tarife Ait Diğer Resimleri



















Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •