Orjinal Şekerpare

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Orjinal Şekerpare

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Orjinal Şekerpare

    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 20dk

    Pişirme: 30dk


    Orjinal Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

    • 125 gr tereyağı
    • Yarım çay bardağı irmik
    • Yarim çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
    • Yarım çay bardağı pudra şekeri
    • 1 paket vanilya
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 portakal kabuğu rendesi
    • 5-6 çay bardağı un (Kontrollü ekleyin)


    Şerbeti için;

    • 3 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı su
    • Yarım çay bardağı portakal suyu
    • Çeyrek limon suyu


    Orjinal Şekerpare Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
    2. Daha sonra bir kapta bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
    3. Hamurunuzdan parçalar koparıp, şeklini verdikten sonra tepsiye ya da borcama dizin.
    4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizikler atın.
    5. Ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
    6. Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra, soğumuş olan şerbeti dökün.
    7. Üzerine bir tepsi kapatarak şerbeti çekmesini sağlayın. Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.



    Tarife Ait Diğer Resimleri











  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •