İmam Bayıldı Tarifi

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: İmam Bayıldı Tarifi

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default İmam Bayıldı Tarifi

    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 20dk


    İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler

    • 5 adet patlıcan
    • 2 büyük boy soğan
    • 3 adet yeşil biber
    • 3 adet domates
    • 6-7 diş sarımsak
    • Yarım demet maydanoz
    • Sıvı yağ
    • Pul biber
    • Karabiber
    • Tuz


    İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı

    1. Patlıcanları alacalı soyarak yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
    2. Ardından tuzunu akıtıp, havlu kağıt ile kurulayıp çevirerek her yönünü sıvı yağda kızartın.
    3. Yağın fazlasını alması için havlu kağıda alın.
    4. İç harcı için soğanları piyazlık doğrayın, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alın ve kavurmaya başlayın.
    5. 5 dk kadar soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edin, bir süre daha kavurun.
    6. Küçük doğranmış domates ve baharatları da ekleyerek domatesler suyunu biraz çekene kadar kavurmaya devam edin.
    7. İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek ocaktan alın.
    8. Fırın kabına aldığınız patlıcanların üzerine boydan çizgi şeklinde kesin.
    9. İçlerine hazırladığınız iç harcından doldurun.
    10. Tavada kalan domatesli suyu fırın kabına dökün. Eğer su yeterli değilse domates sosu ile ya da çok az salça ile sos hazırlayın ve 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.



    Tarife Ait Diğer Resimleri



























  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •