Milföy Pastacıklar

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Milföy Pastacıklar

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Milföy Pastacıklar

    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 35dk


    Milföy Pastacıklar Tarifi İçin Malzemeler

    • 8 adet milföy
    • 1 su bardağı şeker
    • 3 buçuk su bardağı süt
    • Yarım su bardağı un
    • Yarım su bardağından 1 parmak eksik mısır nişastası
    • 1 adet çırpılmış yumurta
    • 60 gr tereyağı yada margarin
    • 2 paket vanilya
    • Çilek ya da muz


    Milföy Pastacıklar Tarifi Yapılışı

    1. Kreması , süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı bir tencereye alıp orta ateşte pişiriyoruz.
    2. Kaynamaya başlayınca tereyağını ekliyoruz.
    3. Tereyağı eridikten sonra vanilyamızı da ekleyip karıştırıyoruz.
    4. 2-3 saat buzdolabında bekledikten sonra kullanabiliriz.
    5. Milföyleri buzluktan çıkardıktan sonra ikiye bölüyoruz. Bu şekilde bölünce 16 adet milföy olacak.
    6. 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen milföyler soğuduktan sonra ikiye ayırıyoruz.
    7. Arasına yaptığımız kremayı ve üzerine de çilek ya da muz koyup kapatıyoruz.
    8. 1 saat beklettikten sonra üzerine pudra şekeri döküp servis yapabilirsiniz.


    Afiyet olsun :)


    Tarife Ait Diğer Resimleri





























  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •