Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında)

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 25dk


    Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağına yakın şeker
    • Yarım çay bardağı süt
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 2 orta boy havuç
    • 1 portakal kabuğu rendesi
    • 1 paket vanilya
    • 1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
    • Yarım su bardağı nişasta
    • 1 su bardağı un (un miktarı değişebilir. kalıba dökerken hafif pat pat diye dökülmesi gerekiyor. çok akışkan olmaması lazım)


    Havuçlu Tarçınlı Kek (Baton Kek Kalıbında) Tarifi Yapılışı

    1. Şeker ve yumurtaları beyazlaşana dek çırpalım , içerisine süt ve sıvı yağı ekleyelim tekrar çırpalım.
    2. Sonra un, nişasta, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip 1-2 dakika daha çırpalım.
    3. Kabuklarını soyup rendelediğimiz havuç ile 1 adet portakal kabuğu rendesini de ekleyip spatula ile karıştıralım.
    4. Margarin ile yağlayıp unladığımız baton kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında içini çekene kadar pişirelim.
    5. İlk 20 dakika fırını açmayalım güzel kabarması için.
    6. Sonra kurdan ile içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.



    Tarife Ait Diğer Resimleri



























  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •