Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 25dk
Cupcake Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt yada çay demi (sıvı)
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 kaşık kakao
İç dolgusu için;
- 1 tane muz
- İstediğiniz kremalar. Ben bitter, sütlü ve beyaz çikolatalı kremalar hazırlamıştım onları kullandım. İçine isterseniz meyveli sos, karamel sos da sıkabilirsiniz. Ya da hazır puding pişirip dolgu yapabilirsiniz. Reçel ya da marmelat da olur.
Ganaj kreması için;
- 200 ml sıvı krema
- 240 gr yani 3 paket çikolata
Cupcake Tarifi Yapılışı
- Kek için; yumurta ve şeker 5 dk çırpılır. Süt ve yağ eklenir, çırpılır. En son tüm Kuru malzeme de eklenerek son kez çırpılır.
- Kağıtların yarısına kadar doldurulur. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.
- Soğuyunca içleri oyulur. Krema ve muz dilimleri eklenir.
- Üzerine ganaj kreması sıkılır. Ganaj için krema ocakta kısık ateşte karıştırılarak ısıtılır.
- Kaynamaya başlayınca çikolata eklenir. Eriyene kadar karıştırılır. Altı kapatılır. Buzlukta 4 saat dinlendirilir.
- Mikserle çırpılarak kullanılır. 😍 ben genelde bu kremayı geceden yapıp buzdolabında bekletip ertesi gün mikser ile çırpıp kullanıyorum. Ama eğer o gün yapmam gerekiyorsa 3-4 saat buzlukta donduruyorum. Buzluktan ilk çıkınca sert olur biraz oda sıcaklığında bekletin yumuşayınca çırpın.
Not: bu tariften ortalama 25 tane çıkıyor. Sayısı kağıt büyüklüğüne bağlı. Bazı cupcake kağıtları çok büyük oluyor onlardan daha az çıkar. Bazıları ise daha küçük oluyor 30 tane çıkıyor.
Bir de ben pet kapsül kullanıyorum. İçleri yanmaz yapışmaz yani yağlı kağıt ile kaplı. Pet kapsüller fırında yamulmaz. Ama kağıtlar dökülebilir. Ben Eminönü’ndeki pasta malzemeleri satan dükkanlardan alıyorum ama bulunduğunuz şehirde yoksa Google a “pet kapsül cupcake” yazarak istediğiniz ölçülerde alabilirsiniz.
Kremayı sıkma poşeti ile sıktım. Sıktığım ucun kodu 1B. Google a 1B krema sıkma duyu yazarak ulaşabilirsiniz