Nussecken (Fındık Üçgenleri)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Nussecken (Fındık Üçgenleri)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Nussecken (Fındık Üçgenleri)



    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 40dk


    Nussecken (Fındık Üçgenleri) Tarifi İçin Malzemeler

    Alt hamuru için malzemeler

    • 300 gr un
    • 130 gr şeker
    • 130 gr tereyağı veya margarin (Oda ısısında)
    • 2 yumurta
    • 2 paket vanilya
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu


    Üzerinin fındık malzemesi

    • 200 gr tereyağı
    • 200 gr şeker
    • 2 paket vanilya
    • 4 yemek kaşığı su
    • 200 gr iri kıyım fındık
    • 200 gr toz fındık


    Kenar süslemesi için

    • 400 gr bitter çikolata


    Nussecken (Fındık Üçgenleri) Tarifi Yapılışı

    1. Alt taban hanmmurunun hazırlanışı:Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabımıza alıp iyice karıştırdıktan sonra unumuzu ekleyip yoğuralım eğer kıvamı yumuşak yada cıvık olursa un ilavesi ederek ele yapışmayan bir hamur haline getirelim.
    2. Sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize eşit şekilde yayalım ve üst katını hazırlayana kadar buzluğa kaldıralım.
    3. Hamurun üzerine sürmek için 2-3 yemek kaşığı herhangi bir marmelat yada bal
    4. Üzerinin Fındık karışımının Hazırlanışı: Tenceremizi tereyağımızı alalım erimeye başlayınca şekerimizi ekleyip biraz şekerin erimesini sağlayalım karıştırarak sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice hepsini birbirine geçmesi için güzelce karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
    5. Birleştirmeye geçebiliriz şimdi buzluktaki hamurumuzu çıkarıp üzerine marmelat yada balımızı her yerine gelecek şekilde sürelim ve fındık karışımını boşaltalım eşit bir şekilde yayalım ve düzleştirelim.
    6. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerini kızarana pembe renk alana kadar pişirelim.
    7. Kenar süslemesi için.400 gr bitter çikolata.Piştikten sonra fırından aldıktan bir kaç dakika sonra istenilen büyüklükte üçgenler keselim.
    8. Tamamen soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya kenarlarını bulayıp yağlı kağıt üstüne koyup soğumaya bırakalım


    Afiyet olsun


    Tarife Ait Diğer Resimleri










































    Similar Threads:

    • The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

    Thread Information

    Users Browsing this Thread

    There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •