Susamlı Çubuk Kıyır Kıyır

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Susamlı Çubuk Kıyır Kıyır

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Susamlı Çubuk Kıyır Kıyır



    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 25dk


    Susamlı Çubuk Kıyır Kıyır Tarifi İçin Malzemeler

    • 125 gram margarin
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı su
    • 1 yemek kaşığı sirke
    • 1 adet yumurta sarısı (beyazı üzerine)
    • 1 dolu çay kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • Aldığı kadar un


    Üzerine ;

    • 3-4 yemek kaşığı kavrulmuş susam


    Susamlı Çubuk Kıyır Kıyır Tarifi Yapılışı

    1. Un hariç tüm malzemeleri iyice karıştırıyoruz.
    2. Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
    3. Hamuru yağlı kağıt arasında açıyoruz.
    4. 1 cm genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz. Ben patates kesme aparatıyla kestim istediğiniz şekilde de kesebilirsiniz.
    5. Hamurun üzerine fırçayla yumurta beyazını sürüyoruz ve üzerine susam serpip elimizle hafifçe bastırıyoruz susamların yapışması için.
    6. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
    7. Önceden ısıtılmış 170 derecede ki fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
      Afiyet olsun.



    Tarife Ait Diğer Resimleri































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •