Teremyağlı Fındıklı Deniz Dalgası

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Teremyağlı Fındıklı Deniz Dalgası

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Teremyağlı Fındıklı Deniz Dalgası



    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 5dk

    Pişirme: 30dk


    Teremyağlı Fındıklı Deniz Dalgası Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 adet yumurta
    • 125 gr teremyağ
    • 1 yemek kaşığı tahin
    • 1 çay bardağı ince dövülmüş fındık
    • 1. 5 çay bardağı un
    • Yarım paket kabartma tozu


    Şerbeti İçin ;

    • 2 su bardağı şeker
    • 2. 5 su bardağı su
    • 1 parça ince dilim limon


    Teremyağlı Fındıklı Deniz Dalgası Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
    2. Oda ısısındaki teremyağ margarini yoğurma kabımıza alalım.
    3. İçene yumurtayı tahini dövülmüş fındığımızı ilave edip bir karıştıralım iyice.
    4. Birbirine karışan harcımızın içine kabartma tozu ve unu ilave edip kurabiye hamuru elde edelim ne istediğiniz boyda yuvarlayıp bir fincan veya çay bardağı yardımıyla dalga şeklini verelim.
    5. Önceden ısıtılmış alt üst 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
    6. İlk sıcağı çıkan tatlılarımızın üzerine soğuyan şerbetimizi döküp 1 – 2 saat dinlendirip servis yapalım.



    Tarife Ait Diğer Resimleri































Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •