Portakal Jöleli Etimek Tatlısı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Portakal Jöleli Etimek Tatlısı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Portakal Jöleli Etimek Tatlısı



    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 15dk


    Portakal Jöleli Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    Muhallebi için

    • 4 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 1 paket vanilya
    • 1 yemek kaşığı tereyağı


    Alt taban için

    • 8 adet etimek


    Şerbet için:

    • 1. 5 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı sıcak su


    Jöle için:

    • 2 su bardağı portakal suyu
    • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 1. 5 yemek kaşığı şeker


    Portakal Jöleli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

    1. Etimek tatlımız için ilk olarak şerbeti hazırlıyoruz.
    2. Sıcak suyun içine şekeri ilave edip şekerli su karışımını kısık ateşte şekerler eriyene kadar kaynatıyoruz.
    3. 5 dakika sonra tatlımızı yapacağımız kabınıza etimekleri diziyoruz.
    4. Üzerine şerbeti döküp muhallebiyi yapmaya başlıyoruz.
    5. Muhallebi için vanilya ve tereyağı dışındaki malzemeleri karıştırıp kısık ateşte sürekli karıştırıp muhallebimizi hazırlıyoruz.
    6. Pişen muhallebiyi birkaç dakika sonra etimeklerin üzerine ilave ediyoruz.
    7. Muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz.
    8. Jöle için tüm malzemeleri karıştırıp kısık ateşte jöle kıvamı alana kadar süreli karıştırarak pişiriyoruz.
    9. Pişen jöleli muhallebicimizin üst tabanına eşit oranda yayıyoruz. Tatlımızı 1 gün buzdolabında dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun😋



    Tarife Ait Diğer Resimleri



















Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •