Kaç Kişilik: 12-14
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 20dk
Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağı (Oda ısısında )
- Yarim su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( 1 inin sarısı üzeri için ayrılacak )
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- İsteğe göre 1 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için
- Ayırdığımız yumurtanın sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Çörekotu
Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, sirke, tuz, toz şekeri alıp karıştırıyoruz.
- Üzerine unu kabartma tozunu ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz.
- İstediğimiz şekli verip üzerine yumurta sarisi pekmez ve sıvı yağı karıştırıp sürüyoruz. Çörek otu serpiştiriyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepside önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bu tarifeden iki tepsi kurabiye çıkıyor. Bardak ölçüsü 200 ml. Afiyet olsun.