Tuzlu Kurabiye

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Tuzlu Kurabiye

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Tuzlu Kurabiye



    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 30dk

    Pişirme: 20dk


    Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

    • 250 gr tereyağı (Oda ısısında )
    • Yarim su bardağı sıvı yağ
    • 2 yumurta ( 1 inin sarısı üzeri için ayrılacak )
    • 2 yemek kaşığı sirke
    • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 4 buçuk su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • İsteğe göre 1 tatlı kaşığı mahlep


    Üzeri için

    • Ayırdığımız yumurtanın sarısı
    • 1 çay kaşığı pekmez
    • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
    • Çörekotu


    Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

    1. Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, sirke, tuz, toz şekeri alıp karıştırıyoruz.
    2. Üzerine unu kabartma tozunu ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz.
    3. İstediğimiz şekli verip üzerine yumurta sarisi pekmez ve sıvı yağı karıştırıp sürüyoruz. Çörek otu serpiştiriyoruz.
    4. Yağlı kağıt serili tepside önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bu tarifeden iki tepsi kurabiye çıkıyor. Bardak ölçüsü 200 ml. Afiyet olsun.



    Tarife Ait Diğer Resimleri















Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •