Şahane Ötesi Ekler Pasta

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Şahane Ötesi Ekler Pasta

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Şahane Ötesi Ekler Pasta



    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 5dk

    Pişirme: 35dk


    Şahane Ötesi Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler

    KREMASI İÇİN

    • 4 su bardağı süt (800 ml)
    • 2 adet yumurtanın sarısı
    • 1, 5 çay bardağı şeker
    • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
    • 3 tepeleme yemek kaşığı un
    • 1 paket vanilya
    • 1 poşet toz krem şanti


    HAMURU İÇİN

    • 3 adet iri yumurta
    • 100 gram tereyağı
    • 1 su bardağı su (210 ml)
    • 1 su bardağı un
    • 1 çay kaşığı şeker
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • ÜZERİ İÇİN
    • 200 gram çikolata


    Şahane Ötesi Ekler Pasta Tarifi Yapılışı

    🎯💯🎯 MUHTEŞEM ÖTESİ KREMASI.

    PUF PUF TÜY KADAR HAFİF HAMURU İLE.

    ŞAHANE BİR TARİF ENFES BİR LEZZET🙌🏽💣💣💣 ;kaydedip denemeyi unutmayın 😉.merak etmeyin yapımı hiçte zor değil 👍🏼

    1. Öncelikle kremsmızı hazırlayalım.Toz şanti hariç tüm malzemeyi tencereye koyup güzel ce çırpalım orta ısıda devamlı karıştırarak pişirelim. 3-4 dk kaynatmamız yeterlidir koyulaşınca ocaktan alalım.
    2. Üzerine değecek şekilde streçfolyo kapatıp soğumaya bırakalım. soğuduğunda içine toz şantiyi ekleyip; mikserle 3 dk çırpıp buzdolabında bekletelim.
    3. Krema hazır olduktan sonra hamurunu yapmaya başlayalım.
    4. Dar ve küçük bir tencere içine soğuk su ve tereyağını koyup ocakta eritelim. kaynamaya başlarken şeker, tuz ve unuda ilave edip hızlı hızlı güzelce karıştıralım.
    5. Hamurumuzu 1-2 dk sonra ocaktan alalım ve başka bir küçük derin kaba aktarıp 20 dk ılımasını bekleyelim.
    6. Sonrasında yumurtaları teker teker kıracağız yani ilk yumurtayı kırıp mikserle çırpıp ardına ikinci yumurtayı ekleyip tekrar çırparak işlemi tamamlıcaz. Kolay sıkılabilecek kıvamda ama cıvık yada çok katı olmayacak bir hamur elde edicez (gerekirse eğer 1 yumurta sarısı da ekleyebiliriz bende gerek kalmadı)
    7. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ince uzun olacak şekilde aralıklı olarak hamuru sıkıp 180 derece. Alt üst ayarda orta rafta,, ısınmış fırına 35 dk sürdü pişmeleri (30-40 dk arası) pişecektir ilk yarım saat fırını aslaa açmayınız.
    8. Soğuduklarında bıçakla ortalarından kesip bolca krema ile dolduralım.
    9. Üst kapaklarınıda benmari usulde eritilmiş çikolataya batırıp kremanın üzerlerine yerleştirip buzdolabında muhafaza edelim.


    toplamda 20 adet ekler elde ediyoruz bu ölçülerle.


    Tarife Ait Diğer Resimleri




















      


























Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •