Pastane Açması

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Pastane Açması

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Pastane Açması



    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 20dk


    Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 su bardağı ılık süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 2 adet yumurta ( beyazı hamurun içine sarısı üstüne sürülecek )
    • 4 yemek kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 paket yaş maya
    • Aldığı kadar un
    • Arasına sürmek için çok yumuşamış tereyağı


    Pastane Açması Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle ılık süt ve mayayı buluşturalım şekeri de ilave edip 3-5 dakika bekleyelim.
    2. Daha sonra yağ, yumurta akını ilave edelim ve unu ekleyerek tuzu da ilave edelim.
    3. Ele yapışan yumuşacık bir hamur elde edelim. Hamuru çok iyi yoğurun.
    4. Daha sonra mayalanması için bir kaba alalım ve hamur iki katı olana kadar mayalamaya bırakalım.
    5. Mayalanan hamuru eşit 32 parçaya ayırıp beze yapalım.
    6. Her bezenin üstüne biraz yağ koyalım ve elimizle açarak yağı da ger tarafına sürüp genişletelim hamuru. Daha sonra yuvarlayalım.
    7. Her iki bezeyi de bu şekilde yapıp birbirine dolmayalım ve kıvırıp uçlarını birleştirelim.
    8. Halka şeklinde olsun. Her birini bu şekilde yapalım ve tepsi de 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
    9. Mayalanan açmalara yumurta sarısı sürüp 200 derelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🤗🤗



    Tarife Ait Diğer Resimleri



































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •