Soslu Palamut

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Soslu Palamut

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Esengül's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Soslu Palamut



    Kaç Kişilik
    2 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Soslu Palamut Tarifi İçin malzemeler

    • 1 palamut
    • 200 ml zeytinyağı
    • 2 diş sarımsak
    • Taze kekik
    • 100 ml soya sosu
    • 50 ml limon suyu

    Soslu Palamut Nasıl Yapılır?

    • İri halkalar halinde soğan ve domates doğrayın. Tarif için kullanacağınız sarımsakları ince ince kıyın.
    • Palamutları takoz olarak kesin ve içlerini temizleyin. Bir kapta zeytinyağı, soya sosu, önceden doğranmış sarımsak, limon suyu ve taze kekiği karıştırın.
    • Balığınızı bu sosa koyarak yaklaşık 2 saat kadar marine ettikten sonra ızgarada pişirin. 
    • Lezzetini arttırmak için, doğradığınız soğan ve domates halkalarını da ızgara da közleyebilirsiniz.
    • Soslu palamutu, yanına çok yakışan fava ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Soslu Palamut Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    • Orta boyutlarda olan palamutun pullarını ve içini temizleyin. 
    • Takoz olarak kestikten sonra kılçıklarını ayırabilirsiniz. 
    • Hazırladığınız sosa, sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz. Palamutların iyice harmanlanması için en az 2 saat bekletin.
    • Balıkların eşit derecede pişmesi için, ızgarayı önceden ısıtın. Dilerseniz ızgara yerine fırında da pişirebilirsiniz.
    • Pişen balıkları servis etmeden önce, limon suyu ve kıyılmış roka ile süsleyebilirsiniz.

    1 Porsiyon Soslu Palamut Kaç Kaloridir?

    • Protein bakımından oldukça zengin olan soslu palamutun bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların, küçük porsiyonlar tüketmesi tavsiye edilir. Dilerseniz, palamut buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

      Öğle ve akşam öğünlerinde yer verilen balık yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı karides güveç tarifine göz atabilirsiniz. Farklı soslar denemek için, pratik balık soslarından yararlanabilirsiniz.





  2. The Following User Says Thank You to Esengül For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •